maandag 18 oktober 2010

overgooier

voor kleindochter en deze keer in ' t rood.Maar ik had me eerst al efkes kwaad gemaakt NIET op mijn kleindochtertje hoor maar op mijne PC want tis ene met kuren, grrr..
Ken je het gevoel , als je enthousiast bent dat iets af is en je wil het laten zien en de boel werkt niet !! GRRR.. dus !
Het duurde weer en bleef maar duren eer ik een bericht kon typen en een foto zetten ging al helemaal niet !! Kon ook geen blogs bekijken of reageren, pfff ! Dus vandaag zet ik deze post via mijn dochter haar pc. En nu ... gedaan met zagen zenne! hihi.

Terug naar den overgooier want ik wil de lussen laten zien die ik onderaan de boord heb gebreid, zoals je kan zien op de foto. Heu, allee da denk ik toch :)Deze lussen vond mijn kleindochter nu zo plezant hieraan, dat ze het half afgemaakt wilde aandoen, hihi.

Met moet eerst in een steek onderaan de boord 14 lossen haken en daarna in de volgende steek steken en vastmaken met een vaste en weer 14 lossen haken en weer in de volgende steek vasthaken met een vaste , ... eigenlijk nie moeilijk hé :)


Ik wil ook nog eens eventjes laten zien dat ik het boordje rond het armsgat veranderd had want kleindochter en ik zagen dit nie zo graag.Ik vroeg haar of ik ook zo'n krullekes aan haar armsgaten wilde haken zoals ik onderaan haar kleedje had gemaakt.
JAA, riep ze.
-OK Marie, komt in orde ! ( 't kind heet niet zo hoor )

Deze rode effen draad is dunner dan de andere wol dus heb ik de draad dubbel genomen wat een klein beteke ander effect geeft. Maar kleindochter is er heel blij mee en toen ze het paste wilde ze het weer nie uitdoen. Ze ging lopen en ik moest haar pakken om het van haar lichaam te trekken , maak da mee , den deugniet !!Maar ik kon nog geen foto nemen terwijl ze het aanhad want alle draden hingen er nog te zwieren en te bengelen en het was al laat toen ik alles ingestopt had en trezeke ( zo heet ze ook nie hé ) allang in haar bedje lag.

De col was ook af maar terug uitgetrokken want ik had verkeerd geteld en ik heb er daarna 10 steken bijgezet. Terwijl ik verder breide , had ik 4x een steek laten vallen en heb dus mogen rapen. En mijn 4de priem die viel telkens op de grond toen ik het handwerkske een draai gaf. En eigenlijk brei ik nie graag met 4 priemen maar ja soms moet men offers brengen niewaar. (lol)
Dacht dat de col losser ging hangen maar ik moet erbij zeggen dat ik nie dezelfde soort wol gebruikt heb zoals bij het patroon beschreven stond. Maar moeder en dochter zijn blij met het resultaat en wie ben ik dan om daartegen te zeveren :)
Voila tot hier de overgooier en nu ga ik verder mijn lapjes van mijn placematje aaneen haken.

Ben blij dat jullie even halt houden bij mijn blogje.
Groetjes Susie

12 opmerkingen:

jaimie zei

Hey mama'tje,

Het is een schoon overgooierke geworden hoor!
En de klein is er blij mee hé! Mercikes voor het maken hé!

Dikke kus, van die ander trees :-)

Ageeth Holster zei

Wauw wat een super overgooier en hoe je het beschrijft allemaal, zo gezellig!
Groetjes van Ageeth

Marianne zei

'tis een mooi debardeurke geworden Susie. Groot gelijk dat je de boorden aan de armsgaten veranderd hebt, 't is veel schoner met die frullekes.

marika zei

amai,twas schijbaar een moeilijke bevalling,maar 't resultaat mag er zeker wezen zenne!En als "marie" content is is bomma ook content he

groetjes,marika

Vera zei

hoog schattigheidsgehalte :)
leuk gemaakt!

groetjes

vera

Cards by Jol zei

wat een leuke overgooier heb je gebreid, ik snap dat je kleindochter hiet blij mee is.

groetjes jolande

Riet zei

Wowww Susie,prachtig gemaakt voor je kleindochter.
Ze is toch maar goed met zo oma.

Liefs Riet.

Gerda Hartman zei

Ik vind hem hartstikke leuk geworden met veel leuke details.

Lia zei

Ik vind hem erg mooi geworden, je kleindochter zal er zeker blij mee zijn.

groetjes Lia

Marianne Schut zei

Hai Susie, wat een prachtige overgooier heb je gemaakt voor je kleindochter!! Ze zal wel blij zijn met zo'n creatieve oma!! We zien vast nog wel een foto op je blog verschijnen dat ze hem aan heeft!! Groetjes Marianne

LiaGovers zei

Hallo Susie.
Ik ben nu ook een volger van jouw blog geworden. Mooie dingen maak je!
groetjes, Lia

Margreet zei

Hoi Susie, wat een S U P E R mooie overgooier is het geworden!! Geweldig dat je kleindochter er mee van tussen wilde gaan terwijl de overgooier nog niet af was hahaha dat zegt wel genoeg over hoe mooi ze het vind toch ;-)
De placemat staat ook erg gezellig!

groetjes van Margreet